WTD ominkäsinRunsaudensarvesta annosteltuja virikkeitä
Nämä ovat meininkejä, joista jotkut odottavat jatkoa keskeneräisinä, joitain jo aloiteltu varustellen ja ehkä vähän suunnitellenkin, mutta jotkut ovat saaneet vasta jonotusnumeron.170311


KUKKA- JA ELÄINTUPSUJA
Miten tupsun värit kieputetaan oikeaan paikkaansa tupsua rakennettaessa, sen näyttää Mr Printables kukkatupsuihin (KLIK) ja eläintupsuihin (KLIK).

Aion yrittää tämmöistä tupsuilua yksinkertaisemmin, Mr P:n neuvosta poiketen, ihan kotoiseen tapaan: kahden korttidonitsin (2 samankokoista pyöreää kartonkia, joiden keskellä on samankokoinen reikä) ympäri lankaa kieputellen.

Ja eläintupsuillehan voi tehdä vielä vartaloksi toisen, yksivärisen tupsun turkin värillä ja sitoa sitten pää- ja vartalotupsun toisiinsa (niinkuin leikkikoulussa tehtiin päsiäistipuja kahdesta keltaisesta, lankatupsusta, joista toinen oli tipun pää ja toinen vartalo).


170130

VIINIPULLOISTA ALTAKASTELEVAT KUKKARUUKUT

Tällaiseen kukkaruukkuun voisi pistää vaikka kyökkibasilikan.
Homestethics näyttää miten pulloa leikataan.

SATUMAISIA KOLLAASIASUSTEITA

Satumaisia kollaasiasusteita tekee mm. taiteilija Marian Okeefe. Valitettavasti en löydä kelpoisaa linkkiä suoraan ja pelkästään Marianin töille. Marianin ihastuttavia, uniikkeja asusteita villasta, silkistä ja käsinkehrätystä langasta löytyy haulla.

Ihan kivaa herkuttelua olisi koota pöytään paljon kaikenlaisia lankoja, kangassuikaleita, nauhoja, nyörejä sunmuuta. Ja sitten pujotella ja somitella joitan niistä löyhästi neulottuun tai virkattuun pohjaan.


AVAINPERIÄ JA RIPUSTEITA VIINIPULLONKORKEISTAViinipullonkorkit ovat katoava luonnonvara, mutta vielä ehtii craftata niistä avainperiä tai ripusteita. Absolutistit voivat tehdä omansa puisista rihmarullista, jos niitä enää ompelurasiasta löytyy.kuvat sivuilta
https://oregonwinette.wordpress.com/2012/11/29/12-cork-crafts-for-christmas/
http://theupcycleblog.com/?attachment_id=1673
http://lorisglassworks.blogspot.fi/2012/10/help-pick-ornament-design.html
http://liliannagrace.blogspot.fi/2010/11/wine-cork-ornaments.html

161018

KOTIMEKKO

Vaikka useimmiten olen kotona löppänähousuissa ja kuhanjossain yläosanpeittimessä, rakastan mukavia kotimekkoja. Tulee heti niin tyttömäinen olo, kun pistää helmat heilumaan.

Lempparini on jo ihan liian kauan ollut tämä Benettonin mekko (kuvassa vasemmalla), joka on huisin mukava päällä. Olen nimennyt sen "kaikki-mieheni-vanhat-flanellipaidat" -mekoksi. Se on pitkä. Ei kumminkaan niin pitkä, että rappusissa helmoihin kompastuisi, mutta tarpeeksi pitkä lämmittämään varpaitakin kun käpertyy sohvan nurkkaan. Mekko on flanellia ja hihat resorineulottua villaa. Vain taskut puuttuu. Kyynärpäissä, reikien peitteenä on kauan ollut neulomani paikat, mekossa on palkeenkieliä ja koira on pureskellut nappeja ja nappilistaa repaleiseksi.

Aikeena on ommella samanhenkinen kotimekko, jossa on taskut(!) sivusaumoissa. Kasa pehmoisia flanellipaitoja odottaa ja harmaata villalankaakin on varattu hihojen neulomiseen. Lähtölaukaus ei vaan ole vielä kajahtanut.

Kaikenlaiset essumekot ovat ihania kotimekkoja, kunhan ovat koko pituudelta napitettuja, jotta niitä voi käyttää ilman lisäpukineita, pelkkänä mekkona. Onhan niitä kyllä kiva vaihtelevasti kerrospukeakin. 

Aterier des Oursin sivuilla on TÄMÄ ihana mekko (kuvassa oikealla). Harmaata pellavaa, nätti leikkaus ja hyvät taskut. Täydenteenä valkoinen T-paita ja alushame (tarvitaanko muun värisiä?). T-paitaa ja alushametta löytyy, vain mekko puuttuu. Saisikohan sen ommeltua.


KIRJASTOTÄDIN KAHVIKUPPI


Ruotsalainen graafinen suunnittelija ja kirjansitoja, Cecilia Levy, tekee taidetta erityisesti paperista. Cecilian henkäyksenkeveät, paperiset teekupit (ks. kuva) ovat lumoavia. Muutakin pelkkää-paperia ihastuttavasti työstettynä voit klikata katseltavaksi Cecilian blogin headerisienistä

Tahtoisin yrittää tehdä jonkun vanhan kirjan sivuista paperisen kahvikupin, vaikkei siitä kahvia voi lueskellessa juodakaan. Voisikohan siihen laittaa tarjolle kahvipapunameja?


PULLONKIERRÄTYSTÄ60-70-lukujen taitteessa nuorissa kodeissa juoma-astioina piti olla leikatut viinipullot. Silloin kasteltiin villalanka tulenarkaan nesteeseen, sidottiin se leikkauskohtaan pullon ympärille, kutsuttiin pyromaani paikalle, ja kun lanka oli liekehtinyt, upotettiin äkkiä kylmään veteen. Eikä huulet verillä maljoja nosteltu, kun reunat viimeisteltiin vesihiomapaperilla.

Muki ja muutakin pullosta -mallia antaa esim. sivu inspiralootthonok.

Entäs nämä pulloista paloitellut lasipurnukat - aika kivasti kekattu, vai mitä? (Klikkaa sivulle kuvasta.)

Näin jossain pullonleikkuun käyvän näpsästi siten, että lasiveitsellä uurretaan ensin pullon ympäri ja sitten lurautetaan vesipannusta tilkka kiehuvaa vettä päälle. Sitä aion kokeilla. Lasiveitsi on ja pulloja on.

Haluaisin tehdä semmoiset kunnonkokoiset juomalasit. Nimikoidut. Monogrammitin joskus perheelle jokaiselle oman skumppalasin ja vierestäkatsoen se näytti ihan kakkupalalta. Tekijä monogrammitti lasit semmoisella pikkuporalla, jossa pyöri kuin-hohkakivi-levyhyrräpää. Nekin välineet löytyy kotoa. Tuommoisiin vinkkupullolaseihin voisi kokeilla monogrammitusta, samalla sitäkin.


SERVIISIÄ KOREAMMAKSI TUSSEILLAPensselein ja sabloonoin olen serviisejä aiemmin maalaillut, mutta huopakynät on vielä testaamatta. Mukia on, tussit pitää hommata (hra Ohlsson auttanee).

Asiassa opastetta, ks. sivu homeheartcraft.