maanantai 29. toukokuuta 2017

Hei, taas me neulottiin!


Jämälangoista silkkisuikalein ilosteltu neulepaita odottaa valmiina juhannusta. Ja paksuilla puikoilla valmistui mohairlangasta ultrahelppo neulepaita. Molemmista puuttuu vielä valmistajan vaatelaput. Tehdaslappujen teossa on seisokki, kun printtien siirto kankaalle ei vaan sujunutkaan entiseen tapaan.
JUHANNUSILTA


Juhannusilta juhannusta ja tehdaslaputusta vaille valmiinaJuhannusilta valmistui jo maaliskuun lopulla, mutta se tehdaslaputus puuttuu vielä. Koko Juhannusillan tarina on nyt onnelliseen loppuun saakka päivitettynä postauksessa yhdenkoon-helppoakin-helpompi-omaskappel. (KLIK)

OIKOTIETÄ ONNELAAN YLI-ISON MALLIA HIEMAN MUUNTAEN


Juhannusillan jälkeen kaivauduin lankalaariini ja löysin aika monta kerää norsunluun sävyissä laineilevaa mohairlankaa. Yhtään en enää tiedä mitä se on, kun olin uudelleenkerinyt sen juoksevammiksi keriksi. Laariini se on joskus vuosia sitten kotiutunut Helsingin Villakehräämön tehtaan myymälästä. Se näytti niin mielellään pyrkivän paksuille puikoille ja sopivan ultrahepon villapaidan ainekseksi, niinkuin 170310 bulletiinin hännillä ajattelin. (KLIK)


Yli-iso neulepaita ultraheposti muuntaen
Aloitin suorakaiteen muotoiset vartalokappaleet kaula-aukolta ja neuloin ilman mitään muotoiluja kaula-aukon leveydelle vähän resoria, niinkuin hihansuihin ja helmaankin halusin tehdä. Muuten kaikki helppoa, aina vaan oikeaa. Neuloin molemmat vartalokappaleet likimain kainaloille saakka ja poimin sinne päästyäni niiden sivuilta hihoille silmukat. Halusin neuloa hihat valmiiksi siinä matkan varrella, kun en tiennyt kuinka pitkälle lankaa riittää. Sitten jatkoin vartalokappaleet valmiiksi helmaan niin pitkinä kuin keriltä juoksi.

Valmistui tosi nopsasti hyväksi farkkujen kaveriksi. Vielä pitää fairyuittaa pehmoiseksi ja vähän lörpähtäneemmäksi. Ja tehdaslaputus puuttuu vielä tästäkin.

TEHDASLAPUTUS


Oman tehtaan töihin tarvitaan valmistajan tehdaslaputus, tietenkin. Uusin omavalmisteen tehdaslappu on kyllä jo suunniteltu ja mallinettu:

Valmistajan tehdaslappu

Aiemmin laserprinttini suorastaan hujahti tuhrimatta ja scarppina kankaalle, kun sille vähän vilautti liuotinta. Nyt ovat Samsungin pojat ilmeisesti keksineet tehdä jonkin muutoksen laservärin koostumukseen - kysymättä ollenkaan meiltä kuvansiirtäjiltä. Testasin tärpättiä, asetonia ja tenua. Ihan surkein tuloksin. Pitää vissiin vaihtaa kuvansiirron metodia tai printterin valmistajaa (!?). Tämä kun ei meillä kelpaa alkuunkaan:


Sekundaa tehdaslaputusta kankaallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti