tiistai 31. tammikuuta 2017

Viktoriaanista burleskia kortilla


Kun burleski tanssi tietoisuuteeni kymmenisen vuotta sitten, mieleen tuli ensimmäiseksi vanhojen länkkärileffojen siveästi pikkutuhmat saluunaneitoset. Piipahdin nettiin selaamaan viktoriaanisia korsetteja ja naishahmoja. Löysin, L&B:n trion primadonnia, paperinukkeaskarteluun painetun kiltsikka-arkin, jossa oli ihania naisten torsoja, jalkoja, käsiä ja päitä.Sitä kildearkkia halusin heti käyttää johonkin burleskiseen. Tämmöisiä sitten tein tervehdykseksi ystäville. Tämä on kolmeen osaan taiteltuna, n. 7 cm x 10 cm kokoinen kortti, joka on suljettu kalalankarusetilla.
Kun kortin avaa, löytää korttiin piiloutuneen viktoriaanisen burleskitanssijattaren.

Kun kortin nostaa pystyyn ja vähän keinuttelee sitä, voi privaatisti katsella burleskitanssijattaren tanssia, hemaisevaista käsien ja jalkojen heilutelua.
Kiinnitin naisosat paikoilleen ja samalla korttipohjaan ohuella metallilangalla, jonka päihin kieputin korupihdeillä stopit, sen verran väljästi, että raajat tanssii mielellään. 


Kukitin torson ja muokkasin kolme burleskitanssijatarta kortille haluamaani kokoon. Tässä omatarpeeseen tekemäni A4-arkki, jonka printtasin valokuvapaperille:

EK Duncanin My Fanciful Muse sivulta löydät mm. korteissa käyttämäni osaset (KLIK ja KLIK).

Viktoriaanisesta burleskista kerrotaan vähän enemmälti, in english, Victorian Era Burlesque sivulla (KLIK). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti