lauantai 8. huhtikuuta 2017

Odotettavissa pääsiäistäEnsin vietetään Palmusunnuntai virpoen ja sitten aloitetaan pääsiäisvalmistelut kyökin puolella ja kotia koristellen. Meillä pääsiäistä vietetään perittyyn malliin, mutta sen vanhan lisäksi jotain uutta ja keltaista pitää myös olla.


Palmusunnuntaina


Virpojilla tuntuu vuosi vuodelta kiire ja malttamattomuus kasvavan. Kaikki eivät mitenkään sonnustaudu virpojiksi, loru on lyhykäinen ja vitsatkin näyttävät välillä varsin vauhdikkaasti ja minimaalisesti tuotetuilta. :) Ennen virvottiin hartaasti väsätyin pajunoksin vain lähimailla asustavat mummit, kummit ja likitutut ja palkkiomunan saattoi saada vasta pääsiäispäivänä.


Pääsiäsinen on jo ovella


Pääsiäistä ovellaMeillä paraatiovella ruukussa on isoja oksia, joissa kesällä kiipeilee villiviini ja hajuherneitä, adventtina oksille lisätään joka päivä yksi kultapallo ja pääsiäisenä oksasto koristautuu höyheniin, pikkuisiin paperitaloihin tai pääsiäismuniin.


Pitkänä perjantaina ollaan ihan hissukseen ja lauantaina, ajoissa ennen yömessua, valmistellaan pääsiäspäivä. Värjätään munia, leivotaan kulitsa ja tehdään pöytään kattauskoristeita.

Pääsiäissunnuntaina syödään sukusakilla: ensin lammasta ja kermaisia valkosipuliperunoita minttugeleen kanssa, litsataan munia ja sitten nostetaan pasha ja kulitsa kahvipöytään. Ja kahvilla käydään käsiksi niihin kaikille maittaviin kindermuniin. Kiihkeällä kuhinalla ja säpinällä kuoritaan kindereitä, autetaan pienimpiä yllärijuttujen kokoamisessa ja yritetään kerätä kaikki roskat kippoon.


Pääsiäsileivontaa


Osaisinpa leipoa näin suloisia macaronseja
Macaronseja pääsiäiseksi

Taitavimmat pursottavat muffinsitaikinan paistumaan voipaperipupussa
Origamipupuissa leivottuja muffinseja

Tämmöisiä sämpylöitä / pullia voisin ehkä juuri ja juuri onnistua leipomaan
Leivottuja tipuja ja pupuja


Ja sitten vielä ne #¤*!:n kinderit!


Miksi hei, MIKSI!, niiden kinderien tinapaperinen päällys ei ikinä sovi kattaukseen?! Joka vuosi päällystän niihin kehvelin kindereihin passelimpaa lisäpintaa, vaikka se tekeekin suklaalle ja yllärille pääsyn työläämmäksi. Mietin taas miten kinderit meillä tänä pääsiäisenä pukeutuvat pöytään.


Decupaseeraten ja rusetein lisäpinnoitettuja kindermunia
Pupukruunut


Pupukruunutettua perettä pääsiäsipöydässä

Jotain pääsiäisiloa pöytään tarvitaan. Meillä on joskus ollut lautasten vierellä jokaiselle paperista printaten ja liimaten tehdyssä pikkurasiassa jotain namia. Joskus on jokaisen lautasella odottanut nimikoitu pupukruunu. Tässä pupukruunu printattavaksi vaaka-A4lle:
Pupukruunu vaaka-A4lle printattavaksi

Ks. pupukruunusta lisää postauksesta "Meidän pääsiäis-Tipu on nyt 2-vuotias"

Nenänaamarit


Nenänaamarit on aika vinkeitä ja niitä voi tehdä itsekin. Pääsiäisenä tarvitaan pupunaamarit!
Brainboxcandyn hippo ja apina synttärikortilta sekä itsetehty pupu nenänaamareina

Tänä pääsiäsisenä taidamme siis pukeutua pääsiäsispupuisiin nenänaamareihin. Ne voi vaikka kattaa jokaisen lautaselle servetin kera:
Servetti katettuna pupuisen nenänaamarin kera pääsiäispäivälliselle

Tässä A4lle printattavaksi 4 pääsiäsipupuista nenänaamaria:
4 pupuista nenänaamria printattavksi pyst-A4lle
Printti liimataan ohuelle kartongille ja sitten vaan leikataan naamarit nenuille ripustettavaksi.

Tiput on suloisia, mutta niin on kyllä puputkin!


Näin sydäntäkipristävän suloisia pupuja voi ihastella Plushkinnin blogilla (KLIK).

Plushkinnin suloinen puputyttö
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti