lauantai 17. syyskuuta 2016

Kiikkuva papukaija DIY-ohje


Printtaa blancot tai väritetyt kyljet
Tässä tarvittavat mallit A4lle sopivassa koossa. Valitse haluatko printata blancon, itse väriteltävän mallin vai valmiiksi väritetyn.
Klikkaa tarvitsemasi kylkikuvat kuva kerrallaan suurempaan näkymään ja copypastaa se printattavaksi omalle A4-pohjalle ja printtaa. 
kiikkuva papukaija blanco oikea kylki

kiikkuva papukaija blanco vasen kylki

kiikkuva papukaija väritetty oikea kylki

kiikkuva papukaija väritetty vasen kylki
Kiikkuva papukaija vanerista lehtisahaten 
Käytä printattua mallikuvaa kaavana ja sahaa runko vanerista. Siloita sahausjälki santapaperilla. Maalaa mieleiselläsi tavoin tai väritä vaikka mehiläisvahaliiduilla. Lasten on helpompi väritellä jos printtaat blancokyljet ja liimaat ne vaneririrunkoon. Jollei kukaan ole ollenkaan väritystuulella, voit printata väritetyt kylkikuvat ja liimata ne runkoon. Jos haluat värittää reunatkin, tee se. Kiiltävä lakkaus saa papukaijan höyhenistön säihkymään.

Kiikkuva papukaija laatikkopahvista saksilla leikaten
Jos sinulla ei ole lehtisahan ajokorttia tai sopivaa fankkua, voit toimia kuten minäkin viimeksi. Käytä mallikuvaa kaavana ja leikkaa runko pahvista. Muuttolaatikkopahvi on paksuudeltaan sopivaa kaliberia ja sitä saa hyvin leikattua tavallisilla saksilla. Sitten vaan liimaat printaamasi kyljet paikoilleen ja viimeistelet mielesi mukaan.

Huom.
Laserprinttiä ei kosteus haittaa. Sitä voi liimailla ja lakkailla huoletta. Mustesuihkuprintissä kosteus sottaa värin, joten liima ei saa olla kosteaa ja lakkauksen sijasta pintaan voi kiillokkeeksi liimata koulumuovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti