sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sängynpääty
Lundia-hyllyjen uusiokäyttö

Tämä projekti alkoi siitä kun mööbleerasin yli 40-vuotiaita lundia-hyllyköitäni ja huomasin, että 4 hyllyä lisää olisi tarpeen. Kuin tilauksesta niitä oli kirpparilla ja 4 hyllyä sai luonani uuden kodin. Tulokkaiden asentaminen paikoilleen ei kuitenkaan onnistunut. Niiden syvyydestä puuttui pari senttiä. Ehkä ne olivat leikkilundioita tai sitten lundiahyllyjä on pari senttiä kapeampia kuin minun 30 cm syvyiset. Vaihtoon en niitä enää viitsinyt viedä, joten johonkin niitä piti tarvita. Tarvelistallani oli uusi sängynpääty ja nämä vääränlevyiset lundiahyllyressukat olivat siihen tarpeeseen mitä sopivimmat.


Liitin hyllyt lattaraudoilla takaa toisiinsa, sahasin yläosan kaarevaksi ja pistin listaa + kittiä hyllyrautalovien tukkeeksi. Vajasta löysin akvaarioletkua ja telkkariantennijohtoa, joilla sain muodon raamitettua esiin listoituksen tapaan. Letku ja johto taipuivat nätisti muotoa mukaillen kun kiinnitin ne kuumaliimapyssyllä. Sormin siloiteltua kittiä tarvittiin taas.
Sitten tein sivutolppiin nupit. Muovasin ne vessapapaperi-kitti-erikeeper-vehnäjauho-öljy-massasta, joka kovettuu ihan kop-kop-kovaksi ja santapaperilla hiottavaksi. Massa muovailtuu moneen tekoon. Hyvä resepti löytyy ultimatepapermache-sivuilta, tästäKiinnitin tolppanupit paikoilleen.
Krumeluuria kuitenkin puuttui. Muovasin kukan ja lehdykän ja tein niistä silikoni-maizenajauho-muotit. 
Lehdykkämuotti ei ollut tarpeeksi kuivunut irroitettaessa, joten minulla oli käytössä vain kukkamuotti. Puutetta paikkaamaan muovasin sitten edes rusetin. Tein massasta muotilla sarjan  kukkia, sommittelin rusetin + kukat paikoilleen ja kiinnitin kuumaliimapyssyllä. Sitten kittasin kaikki krumeluurireunat, ettei pöly piiloudu rakosiin joulusiivousta odottamaan.
Vielä vähän valkoista maalia ja shabbysti kultaa. Näin ne vääränmittaiset lundiahyllyt uusiokäytettiin sängynpäädyksi. Eikä projektissa tarvittu yhtään oma- tai vierasmiestyövoimaa. Tadaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti