sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Jatkumokortti yllättää neljästi! DIY-ohje


Kortin viesti rakentuu 4stä eri näkymäosasta, jotka on taiteltu, puolitettu  ja liimattu yhteen. Kun saaja kääntää ensimmäisen näkymän panelit kortin taakse, avautuu esiin toinen näkymä, sen jälkeen kolmas, ja vielä neljäskin! Sitten kortti toistaa viestin taas alusta, näkymä kerrallaan, loputtomasti. Niin monta kertaa kuin saaja avaa paneleja. Neljä näkymää sanoin ja kuvin tuottaa päättymätöntä iloa. Mitä kaikkea neljässä osassa voikaan viestiä! Jatkumokortti on niin kiva ja harvoin nähty, että pakko panna kiertoon. Tässä esimerkkiä ja DIY-ohje.

Tein malliksi pari korttia. Jouluisen ja ystäväisen. Jouluiseen, vain omakaytön tervehdykseen, poimin kuvituksen taiteilija Wayne Andersonin töistä, joten sitä en tekijänoikeuden vuoksi tohdi pistää tästävaan printattavaksi.

Alimpana A4 koossa printattavaksi ystäväinen sekä blancokaava, jonka voit työstää omin sanoin ja kuvin. Pistä printteri laulamaan, sitten taittelet, leikkaat ja liimaat kortin kasaan viestimään sanomasi saajalle.Kortin kokoaminen on oikeasti helppo nakki, mutta kimurantti opastaa stillkuvin, joten suositan piipahtamaan tubella ja ottamaan opin tästä selkeästä opastusvideosta (KLIK). Siinä näkee myös miten jänskästi kortin viesti kääntyy esiin, näkymä kerrallaan.
Voit tehdä kuvituksen esim. printtamalla paperille ensin jonkin kuvan koko paperin täydeltä pohjaksi ja sitten printata leikkuu- ja taitteluviivaston sekä sanomasi sen päälle. Tai jos kuvankäsittely ei tuota vaikeuksia, jatkumokortittelusi mahdollisuudet ovat ehtymättömät. Tietenkin voit tehdä kortin ensin ihan valkoisena ja koristella sen sitten vasta koottuna piirrellen, väritellen ja kirjoitellen.


Loputtomasti viestivälle kortille voi keksiä loputtomasti aiheita, niinkuin vaikka:
ONKOS / SIELLÄ / KILTTIÄ / LAPSIA
AION / SUUKOTTAA / SAMMAKOSTANI / PRINSSIN
LÄHTISITKÖ / KANSSANI / JÄRVELLE / SOUTELEMAAN
NIIN / PALJON / KUULUU / RAKKAUTEEN
LAULUA / TANSSIA / JA NAURUA / SINULLE
OISPA / MEILLÄ / AINA/ NÄIN
BABY / IT*S / COLD / OUTSIDE
RAKASTAN / SINUA / KAIKEN / AIKAA
SINÄ / OLET / IHANA / PRINSESSA


Pidä hauskaa ja ilahduta ystäviäsi! 

MALLIPRINTIT

jatkumokortti ystäväinen A4lle

jatkumokortti blanco A4lle
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti