tiistai 1. marraskuuta 2016

Ruusut ikimuistoiksi steariinilla DIY-ohje


Ennenvanhaan morsiuskimppu säilytettiin muistona. Kimppu kuivattiin sellaisenaan tai dipattiin kukka kerrallaan steariiniin ja sitten niistä tehtiin kaunis asetelma lasikuvun alle.

Steariinin dipatut ruusut sopivat koristamaan lahjapakettia tai servettien kyytiin kattauksessa. Dippailu on helppoa, näytän miten se käy.Olen joskus tehnyt valkoiseen silkkipaperiin käärittyjä, valkoisin nauhoin rusetoituja joulupaketteja, joihin kiinnitin valkoisen dippiruusun. Näen mielessäni punaiset ruusut ruskeaan voimapaperiin käärityn, juuttinarulla sidotun lahjapaketin rusetissa.

Homma alkaa siitä, että omamies tuo ruusuja. Siis rakkaudella- tai muutenvaanruusuja. Katumusruusut eivät tähän hommaan missään tapauksessa käy.

Ruusut saavat rauhassa availla kukkiaan vaasissa. Nämä, nyt dippaamani punaruusut, unohtuivat vaasiin liian pitkäksi aikaa ja valkoiset olivat jo ihan passe, bioroskisvalmiita. Dippasin ne molemmat kumminkin, kun ei tuoreempiakaan ollut tuotuna.


Sitten pitää syödä säilykepurkillinen jotain hyvää. Meillä tyhjä ananaspurkki pantiin kasariin ja molempiin, kasariin ja purkkiin pannaan vettä. Säilykepurkkiin pätkäistään veteen valkoinen kynttilä ja helahoitoa kuumennetaan hellalla niin kauan, että steariini sulaa veteen.

Kuvassa steariini on jo ihan sulanut. Lämpö pidetään dippailun ajan sopivan pienellä, ettei steariini jähmety.


Otetaan kukka kerrallaan, dipataan säilykepurkissa ja ripustetaan kuivumaan.

Valkoiset ruusut ovat parhaat valkoiseen steariiniin dippailtuna. Niissä ei näy steariinin tippukertymä. (Punaruusujen dippailuun kannattaisi ehkä lisätä säilykepurkkiin pikkasen punaista kynttilää.) Punaruusujen kärkitipluista sulattelen varovasti kynttilän päällä liian steariinin pois. Näissä ruusuissa en sitä tehnyt, kun ne ovat vähän sekundalaatua, eivätkä pääse paraatipaikoille. Testidippasin muutaman ihan tuoreen hajuherneenkin. Niissä kukka ei säilyttänyt muotoaan, mutta värilisänä niitäkin voi käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti