tiistai 7. helmikuuta 2017

Bulletiini 170207Tässä kerron, että olen tehnyt lisäyksiä, päivityksiä ja täydennyksiä muutamaan aiempaan postaukseeni. Lisäksi tässä on vähän helmikuun helmiä ja irtonaista ilosilpettä, ihan muuten vaan.


MISSÄS NYT MENNÄÄN POSTAUKSESSA "Mitäs nyt neuloisin?!"
Postauksen loppuun olen lisännyt pari raporttia silmukoiden kertymisestä siihen rumaan retliiniin projektiin. (KLIKLISUKETTA "Neulojan kikkakori" -POSTAUKSEEN
Poimin kikkakoriin pikkasen lisuketta omankokemuksenpuusta. Ne eivät löydy ihan peräkkäisinä (jotain logiikkaa sentään, hei), mutta merkitsin niiden otiskoihin viimeiseksi päiväyksen 170207. (KLIK)"WTD ominkäsin" -VÄLILEHTI
Välilehdelle olen lisännyt jokusen WTDn innoittamaan ideointia, kun akuutti värkkäilyvimma iskee. (KLIK)
GUTENBERGIN KIRJASTOGutenberg-sivustolla on yltäkylläinen, tuhansien teosten sähköinen kirjasto. Lukemisto on klassikkohenkistä, koska uudempaa tuotantoa rajoittavat tekijänoikeudet. Lukemista löytyy yli 40 kielellä, vaikka valtaosin kirjat ovat englanninkielisiä.


Tekstimuotoisten kirjojen ohella käytössä myös tiedostomuotoja (kuten HTMLPDF sekä EPUB ja KINDLE, joita voi ladata myös Dropboxiin, Google Driveen tai OneDriveen). (KLIK)

Suomeksikin tarjontaa on niin paljon, että päivän voi viettää tarjontaa selaillessa. Valittavana on sekä kotimaista kirjallisuutta että käännöskirjallisuutta. Tässä luettelon alusta vain muutamia poimintoja houkuttimeksi:
 • Juhani Aho, omaa tuotantoa, ja Ahon käännöstöitä, esim. Topeliuksen Välskärin kertomukset
 • H. C. Andersen, Satuja ja tarinoita
 • Tuhannen ja yhden yön tarinoita Suomen lapsille
 • Jane Austen, Ylpeys ja ennakkoluulo
 • Honoré de Balzac, useita kirjoja
 • Pierre de Beaumarchais, Sevillan parturi eli Turha varovaisuus Komedia neljässä näytöksessä
 • Joseph Bédier, Tristan ja Isolde
 • Carl Mikael Bellman, C. M. Bellmanin Lauluja ja Loiluja
 • Giovanni Boccaccio, Novelleja Decameronesta
 • Charlotte Bronté, Kotiopettajattaren romaani (Jane Eyre)
 • Paavo Cajander, käännöstöitä, esim. runsaasti Shakespearen tuotantoa
 • Lewis Carroll, Anni Svanin käännöksenä Liisan seikkailut ihmemaassa
Muonitusapuolella puhutaan lohturuoasta. Gutenberg tarjoaa lohtulukemista. Semmoista vähän vanhahtavaa,  jotenkin tutunoloista ja niin turvallista.
Gutenberg, lukemista suomeksi, KLIK!


HELMIÄ, HELMIÄ, LISÄÄ HELMIÄ - NYTHÄN ON HELMIKUU!


Olin pikkuinen tyttö, kun Oxu-täti teki minulle kerran ihanan, punavalkoisen, rönsyilevän helminauhan ja opetti minutkin solmimaan sellaisia.

Tämä on toiseksi helpoin tapa helmeillä, sen pelkän suoraan lankaan helmien pujottelun jälkeen. Ja ihan helppoa. Otetaan  oikein pitkästi siimaa, pujotetaan ensimmäinen helmi, tehdään helmen kyljelle solmu (niinkuin kengännauhaankin, rusetin alle). Sitten seuraava helmi ja sille solmu. Ja sitten seuraava samallalailla. Kaikenlaisia helmiä sikinsokin. Jatketaan niin kauan kun tuntuu sopivalta. Ja päihin lukkokappaleet, jos on tarvis.


Tässä parit omaksi iloksi solmimani rönsyhelmet, joissa olen helmiterttujen väliin pistänyt ihan suorapujotuksella helmen tai pari erottamaan helmikimppuja.


ELÄMÄ ON IHANAAElämä on ihanaa, kun on punaiset kynnet,
pellillinen juuripaistettuja korvapuusteja ja pullajuomaksi cocista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti