perjantai 3. helmikuuta 2017

TervetulshhVierinaapurin portilla toivotetaan tulijat tervetulleiksi. Metallilangasta kaunarilla kirjoitettu teksti on jo jonkin aikaa luettuna kuulostanut jokseenkin: tervetulshh. Ihan niinkuin pihalla olisi valomerkki annettu ja väki iloisesti ihan kaffessha. 
Vierinaapuri määräsi porttitoivottelun porttikieltoon, vaikka oikeasti tervetuloa-teksti-ressukka on kolaroinut kauppakassien ja roskapussien kanssa niin rajusti, että menee lunastukseen.

Siitä pukkasi keikkaa. Tarvitaan uusi porttikyltti. Mielellään välimerellinen ja toivottelu kielillä ja kaunarilla: "Benvenuti!" tekstasi vierinaapuri toiveen.

Keksittiin tehdä se pellistä. Ensin piti popsia purkillinen säilykkeitä, leikata purkki pohjattomaksi ja paukutella lieriö levyksi. Päätyreunoista taitettiin pieni saumavara nurjalle puolelle. Shabbasin pohjaa ruosteiseksi etikkasuolalla.Sovittelin mahdolliseksi tekstin pohjaksi välimeren iltojen rannikkokuvia, värejä miunmaunmukkaan. Ei tuntunut oikealta ollenkaan. Ihan liian ilotulitteinen juttuun, jossa väritoiveena oli vaikka turkoosi ja syklaami.

Kun benvenutia alkoi sovitella pellille, koko tuntui semmoiselta, että siihen pitää tekstin lisäksi laittaa jotain muutakin, vaikkapa raamia ja ruusuja turkoosilla pohjalla.

Ei käy. Paljon simppelimpää sen pitää olla.Oiskohan parempi jos riisuu ruusut ja värittää vähän väkevämmin?Mitenkäs pelkkä raamitettu teksti raikkaammalla väripohjalla?

EI. EI. EI!

Tämä säilykepurkki oli selvästi ihan liian korkea.


No ei se mitään. Syödään pois pienempi purkki säilykkeitä. Leikattuna pienemmästä purkkilieriöstä saikin suhteiltaan sopivamman peltipohjan. Siihen sitten pelkkä teksti raamitettuna. No nyt alkoi Lyyti kirjoittaa ja Hilda piirustaa.

Kokeilin ensin peilikuvaprintin siirtoa erikeeperillä. Rullasin kostuteltua paperia pois niin, että sain sitä shabbattyä ruostettakin esiin.
Blääh. Ei siisti. Tarvittiin lisää raikkautta ja kontrastia. 


Valmista tuli sitten syksyllä, kun valkaisin ruosteet piiloon maalilla ja decupaseerasin pintaan raamitetun tekstin. Se sopi. Vilautin vierinaapuriin ja sinnekin kelpasi. Pari kerrosta lakkaa päälle ja...

...kyltti portille. Eikä, kun se sopikin niin hyvin kyökkiin toivottelemaan tulijat tervetulleeksi cucinaan. Katsotaan ensikesänä, josko se portin kyltti kumminkin onnistuisi raitistumaan... 2 kommenttia: