keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Nunnunalle DIY-ohje

Huom.
Printattava valikoima on tämän ohjeen lopussa. Kukin kuva aukeaa klikkaamalla tulostettavaksi.


Printtaa kaavaksi "nunnunalle blanco" jos haluat itse kuvittaa tai koristaa nallen nahat. Piirrä kaava kankaalle 2 kappaleena (etu- ja selkäpuoli). Homma sujuu helpommin, jos somistat nallen nahat mielesi mukaan ennen kuin leikkaat osat ommeltavaksi.

Printtaa kuvansiirtoarkille "nunnunalle A4 print" jos haluat tehdä 4 erinäköistä nunnunallea käyttäen valmiiksi kuvittamiani nallen nahkoja, Leikkaa nallet ja tykkäystervehdykset ääriviivoja myöten kuvansiirtoarkista. Piirrä kankaalle 4 selkäpuolen ääriviivat. Silitä kuvansiirtoarkkien ohjetta noudattaen printatut tykkäystervehdykset kankaalle piirtämiisi selkäpuoliin. Silitä etupuolien printatut nallenahat kankaalle huomoiden, että osiin pitää leikatessa lisätä saumavarat.

Leikkaa etu- ja selkäpuolet kankaasta saumavaroin, kohdista vastakkain ja ompele. Jätä ompeleeseen täyttöaukko korvien väliin. Jos ompelet puolet yhteen nurjalta, leikkaa saumavaraan pikkuviiltoja teräviin sisänurkkiin ja ulkokaarteisiin. Ne ehkäisevät ryppykertymät kun oikeat pulet on käännetty esiin täyttöaukon kautta. Voit yhtä hyvin ommella osat yhteen oikealta puolelta käsin, jolloin saumavarat taitetaan sisään tai siksakilla tikaten, jolloin liika saumavara vain leikataan pois. Sitten fyllaat pehmeän täytteen nallen sisuksiin ja ompelet täyttöaukon umpeen.

Tässä nunnunallen printattavat osat. Alimpana kuvitetut nallenahat myös yksittäin, jos haluat käyttää vain yhden.

nunnunalle blanco
nunnunalle A4 print

marakatticutie

nallecutie

ruusucutie

sugarcutie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti