keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Billnäsin pikkusekretäärit yöpöytinä

Pikkusekretääri on konttorikaluste, kirjoituskoneen pöytä. Sihteerikkö istahati sen ääreen puhtaaksikirjoittamaan saneltuja tekstejä. Pikakirjoituslehtiölle on aputaso, jonka voi vetää ulos, vasemmalle tai oikealle puolelle. Pöytä kulkee pyörillä sinne missä sitä tarvitaan. Tälläkin pöydällä on Remingtonilla naputeltu monet asiakirjat - vesileimatulle kirjoituspaperille tietenkin.Pikkusekretäärit eläköityivät meillä yöpöydiksi. Ne ovat sopivan kokoiset. Korkeuskin on hyvä, kun illalla sängyssä lukiessa kirjan saa nojaamaan yöpöydän reunaa vasten. Ja ulosvedettävälle aputasolle mahtuu sievästi sijalle tarjoiltu aamukahvi + pilvimunakas + paahtoleipä. Joskus onnistaa niinkin. Tiedän kokemuksesta.


Jalkojen tukipienoja on vain kolmessa jalkovälissä, neljäs on pienaton, jotta sihteerikkö voi sovitella jalkansa somasti pöydän alle jalkatilaan. Tukipienoille sahasin levypalat hyllyiksi. Sitten maalasin, hioin vähän shabbyä santapaperilla ja puunasin mehiläisvahalla. Tuli ihan semmoista valmista kuin meinasinkin:
2 kommenttia:

  1. Hienot pöydät ja hauska tarina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lausumasta. Minun näkemykseni mukaan nämä, esim. Billnäsin ja Aallon mööpelit on tehty arkiseksi käyttötavaraksi. Mitään pyhäinjäännöksiä ne eivät ikääntyneinäkään ole. Ne ovat aikansa hyviä ja hienosti muotoiluja edustajia. Simppleitä, tarkoituksenmukaisia ja kestäviä. Hieno juttu, jos ne vielä kelpaavat käyttöön sellaisenaan, mutta jos ne tuunailtuna tuntuvat mieluisammilta, tuunaa toki, sydämen kyllyydestä! Tohdin samalla rohkaisuksi kertoa, että meilläpäin Wirkkalan signeeraama, raskas lasikippo on Mörkö-kissan ruokakuppina. Kippo on tuhdisti painava, ei keiku eikä kieri. Se majailisi varmaan komeron perähyllyllä, jollei palvelisi elintärkeässä tehtävässä, arvostettuna ja kauniina!

      Poista