keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Vispipuuro




Vispipuuro maistuu välipalana ja jälkkärinä. Maku ja väri vaihtelee puuroon valittujen, sesongin, pakastimen tai pentterin antimien myötä.






Resepti

Mittaa kattilaan

  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 1,5 dl sokeria
  • vähäsen vaniljasokeria (jos haluat)
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 l kylmää vettä (tai maitoa tai molempia yhdessä)
Kuumenna hellalla koko ajan hämmentäen, kunnes puuro pulpahtaa pari kertaa. Nosta kattila sivuun ja pane kansi päälle. Anna hautua. Sillä aikaa...

...on makulisän vuoro. Voit käyttää mitä tahansa marjaa tai hedelmää tuoreena, pakasteena tai kuivattuna (liotettuna). Jos käytät hilloa, huomioi sen makeus puurokattilaa ladatessasi. Voit koota monta makua yhteen mielesi mukaan.
  • esim. n. 3,5 dl tuoreita puolukoita, kuten tässä
Soseuta makuset blenderissä tai haarukalla, nosta kattilan kansi pois ja kippaa kattilan kyytiin.

Sitten vaan vispaillaan. Jäähtynyt puuro kuohkeutuu paremmin. Voit lisätä vispattuun puuroon vielä sattumia, kokonaisia marjoja tai pikkuisia hedelmäpaloja. Valmis vispipuuro on parhainta jääkaapista annosteltuna. Maito on vispipuuron kaveri.

Meillä annosmaitona tarjoillaan keijukaisten kermavaahtoa (= vaahdotettu rasvaton maito).
  • kyytiin maitoa tai keijukaisten kermavaahtoa
  • saa koristellakin keksimurusilla tai mintulla tai panna piparkakun puurolle purjeeksi
Tässä meidän puolukkainen vispipuuro keijukaisten kermavaahdolla ja minnttuviherryksellä. Ihan sama, arkena ja pyhänä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti