perjantai 7. lokakuuta 2016

Tähtilapsi DIY-ohje
Tähtilapsi on nunnunukke. Tässä kaavat useaan pikkunuken kokoon sekä erikseen tähtilapselle printattavat kasvot kuvansiirtoa varten. Tähtilapselle voi tehdä oman nukkupussin.

Huom. Kaavat ja tähtiarkki aukeavat klikkaamalla printattavaksi.

Nunnunukkeja voi tehdä korvattomasti nunnunallen kaavalla (KLIK).

Tässä lisäksi nunnunuken kaava useassa koossa. Kaavan cm-pituus on nuken pituus päälaeta varpaisiin.
Tähtilapsi 10 cm
Tähtilapsi 12 cm
Tähtilapsi 14 cm
Tähtilapsi 16 cm

Tähtilapsi 18 cm


Printtaa haluamasi koko ja leikkaa paperikaavaksi ilman tähdensakaroita, ihan piparkakku-ukoksi siis.

Leikkaa kahtena kappaleena (etu- ja takakpl) lakanasta tai untuvakankaasta. Ompele kappaleet yhteen, mutta jätä täyttöaukko. Käännä, fyllaa villalla ja sulje täyttöaukko ommellen.

Nunnunuken runko (vartalo+raajat+pää) on nyt tehty. Miten haluat jatkaa?

Tietenkin voit kirjoa, värittää, vaatettaa rungosta millaisen nuken vaan. Tähtinukkea tehdessä homma jatkuu näin:

Millä kuvansiirtomenetelyllä haluat tähtilapselle kasvot? Printtaa kuvansiirron edellyttämällä tavoin, esim. silitettävälle kuvansiirtoarkille. Tässä kasvoja koko arkillinen:
Tähtilapsia
Olen printannut tähtilapsiarkin kokonaan, leikannut tähdet arkilta ja silittänyt ne untuvakankaalle. Ylimääräiset tähtösten reunat olen siksakannut. Ne käyvät irtotähtinä tuikkimaan lasten sukanvarteen, vaatteisiin yms.

Tähtilapsen kasvot voit siksakata sakarareunoja pitkin tai sakaroiden ulkoreunaa pitkin soikiona, tai päärmätä saumavarat taakse, tai  leikata kasvoille taustakappleen ja pussittaa saumavarat. Sitten vaan kiinnität ommellen kasvot nunnunukkeen nukkerungon sivusaumojen kohdalta ja tähtilapsi tuikkii.

Ehkä haluat vielä tehdä tähtilapselle oman nukkupussukan (pohjakangas, jossa tyyny (alakpl) ja peitto päälle (yläkpl), vinokaitaleella reunattuna, tai kaksinkertaisina, jolloin saumavarat jäävät pussiin). Tämmöisen vaikka:Tässä vielä ihan vaan iloksi kupperiskeikkatähti

Näinpäin se hymyää ja toisinpäin mököttää - huomaathan.  Tämä ei ole nunnunuken kasvoiksi mallinnettu, mutta jos muutenvaan tarvitset, trimmaile koko sinulle sopivaksi ja printtaa pois. :)
Kupperiskeikkatähti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti