sunnuntai 9. lokakuuta 2016

What's cookin' good lookin'?

Marilynin kanssa ollaan kokkailtu kymmeniä vuosia. Lapset on ravittu piltistä ponteviksi ja monasti muonitettu kylläiseksi koko poppoo, omaväki kaikkine kavereineen. Sen kummemmitta krumeluureitta - SYÖMÄÄN!

Marilynvihkoon ja sen sivujen väliin mahtuu vain helposti hallittava reseptivalikoima. Sopiva survivalsetti, ainakin tämmöiselle, joka osaa hiillostaa kattilassa keitinperunatkin.


Yleensä ruoka kuin ruoka on meillä nälkäisille maittanut, mutta kerran Marilynin kanssa tuli kyökissä tanssahdeltua tosi kökösti. Dolmadeseja kotoisampi Mustaherukanlehtikääryleet-resepti vaikutti minusta niin coolilta, kun herukalehdetkin voi poimia pihalta. Kirjoitin sen oikein vihkoon, toistuvasti kokattavaksi:

Dolmadesit mustaherukanlehdistä

Perhe halusi ruokaa.


Perhe sai mitä halusi. Ruokaa siis. Paistoin päivälliseksi Mustaherukanlehtikääryleitä. Ja siitäkös tunnelma tummui pöydän ääressä mustaherukkaa mustemmaksi.

Tilanteen tunnari
oli (klikkaa sävelmäriviä alla)
♫After You Get What You Want You Don't Want It♫ ~ Marilyn❤Monroe

(Tunnarilla voi tunnelmoida tilannetta ihan itsekseenkin, laulellen lyriikasta Marilynina: After You Get What You Want (You Dont Want It).)

Mustaherukanlehtikääryleet-menu oli ilmeisen traumaattinen.
Kun seuraavana päivänä tulin kotiin, lapset komensivat heti keittiöpuhutteluun. Tehdäkseen asian minulle varmasti ymmärrettäväksi, olivat yhteistuumin nähneet vaivaa ja täydentäneet Marilynvihkoni tavittavin opastein.

Jokaisen reseptisivun kulmaan oli tehty sisällön arviointi, helposti silmättävin merkinnöin:Ne ainutkertaisiksi jääneet Mustaherukanlehtikääryleet olivat saaneet raadilta merkinnät: X (totaalihenkselit yli siis), HYI ja YÖK!


Lempparit kyllä kelpaa koska vaan

Varmuuden vakuudeksi Marilynvihon viimesivulle oli listattu kaikki ne lemppariruoat, joita sopii laittaa pötynä pöytään koska vaan:

Lemppariruoat

Eipä ollut enää valinnanvaikeutta miettiessä mitä-tänään-syötäisiin. Samat on suosikit vieläkin. Eikä ajan hammas ei ole näitä maiskutellessa reikiintynyt; lempparilistan ruoat maistuvat seuraavallekin hammaspolvelle. Näillä siis mennään Marilynin kanssa edelleen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti