lauantai 15. lokakuuta 2016

12 onnentähteä rasiassa DIY-ohjeOnnentähdet annetaan matkalaiselle, rakkaalle tai ystävälle, tuomaan onnea tulevaan. Yksikin tähti tuikkii onnea, mutta usein niitä tehdään ihan iso lasipurkillinen. Siis kymmeniä ja satoja! 999 onnentähteä purnukassa viestii ikuisesta rakkaudesta. Se on kyllä huimasti nopsemmin kerrottu sanoen kuin tehty onnentähtinä.
Kotimme kulmakaupoissa Singaporessa myytiin onnentähtien tekoon pakkauksissa valmiita paperisukaleita. Kaikissa väreissä, kuvioissa ja kimmelteissä. Katselin kerran kultasepänliikettä, jonka koko näyteikkuna oli pohjustettu Lucky starseilla, joiden läpimitta oli n. 1 cm. Ajattelin, että siinä on varmaan koko kultasepän suku chopstickannut monet nuudelit jaksaakseen ahertaa semmoisen tähtimäärän. Pakkohan minunkin oli opetella, miten onnea aikaansaadaan pelkillä paperisukaleilla.

Huom.
Lucky starsien, onnentähtien, taittelu ei näytä yhtään vaikealta, mutta suositan harjoittelua ja yritystä uudelleen, kerran vielä ja kuudennenkin kerran. Kun sormet vaan oppivat oikean kieputteluvoiman ja sakaroiden nipistelytekniikan, tähdet syntyvät ihan helposti. Harkkamateriaaliksi käy hyvin A4stä pituusuunnassa leikatut n. 1 cm levyiset suikaleet. Erinomaisen kädestäpitäen ohjeen on tubettanut
Jo Nakshima: Origami Lucky Star

Näin tehdään rasia ja sen sisään 12 onnentähteä

TähtirasiaPrintattuna 3 A4 printtiä, tavalliselle 80 g paperille. Siinä on kaikki tarvittava kahteen rasiaan ja tähdistöihin.

Kuvan (alla) säihkeestäkin huomaa, että rasioiden printtiarkki on kiilloitettu koulumuovilla. Ensimmäinen rasia ja arkki tähtisuikaleita leikattuna.
Tähtirasia ja onnentähtisikermä printattuina taiteltavaksi


Viivat printissä ohjaavat rasian taitokset kohdalleen. Nurkkakolmiot taitetaan asettumaan rasian sisään.

Kannen tähtilukko suljetaan.Kun päädyt suljetaan, rasia on valmis. Vain tähdet puuttuvat.

Rasia 12 onnentähdelle


Onnentähdet

Printattavat arkit löydät ohjeen lopusta. Klikkaa ne A4 kokoon.

Rasioita on samalla arkilla kaksi. Tähtisuikaleita on yhdellä arkilla 14, siltä varalta, että varmasti saadaan täysi tusina tähtösiä, vaikka pari tähteä sakaroituisi ihan mykkyränsykeröksi. Hieno homma, ja pari bonustähteä, jos kaikki tähdet sakaroituvat pikku pulleroiksi!


Alkaa löyhällä solmulla suikaleen blancopäässä.Solmu kiristetään varovasti pentagoniksi.Solmun pikkuhäntä taitetaan pentagonin toiselle puolelle. Sitten aletaan keriä suikaletta pentagonin ympärille, suikaleen printtipuoli päällepäin. Kieputetaan napakasti, mutta ei litstellä taitoksia pentagonin sivulla tiukoiksi.

Suikaleen loppupää pujotetaan viimeisen kieputuskierroksen alle.
Ei vielä ihan tähdeltä näytä. Tarvitsee sakarat.
Sakarat saadaan esiin painamalla sovitellen (ei voimalla ja väkipakolla) pentagonin sivut, kukin vuorollaan, kohti keskustaa. Samalla tähti vetää henkeä ja pulleroituu.


Ensimmäinen tähti on valmis! Tusinasta puuttuu enää yksitoista samanmoista.

Onnentähdet ja rasiaTähdittäminen käy tehdessä tähti tähdeltä näpsäkämmin ja tusina tulee kuin tuleekin valmiiksi.

Rasia on mitoitettu tusinalle tähtiä ja pohjassa on käyttöohje.

Kuinkahan moni ystävä tarvitseekaan rasiallisen onnentähtiä?


Printit

Klikkaa printattavaksi A4na.
2xtähtiboxi A4

14xtähtinauha A4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti